Mūsų svetainėje naudojami slapukai, kad užtikrintume jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su mūsų slapukų politika. Daugiau informacijos

„Plungės vandenų“ pirkinys – modernus hidrodinaminis dumbliasiurbis

Atgal į naujienų sąrašą
 
„Tai, galima sakyti, gamykla ant ratų“, – taip naująjį įmonės pirkinį – galingą ir modernų hidrodinaminį dumbliasiurbį automobilį „MAN“ – apibūdino uždarosios akcinės bendrovės „Plungės vandenys“ direktorius Alvydas Jasevičius. Pirmadienį agregatą apžiūrėjo Plungės rajono savivaldybės meras Audrius Klišonis. Kad darbas vyktų sklandžiai, įrenginį pašventino Plungės Šv. Jono Krikštytojo bažnyčios vikaras kunigas Tomas Kaulius. Mašinos galimybes pristatė UAB „Hidora“, iš kurios ji įsigyta, direktorius Arnas Svaldenis.
Šis hidrodinaminis dumbliasiurbis automobilis, kuriame sumontuota „Kroll Recycler“ hidraulinė įranga, skirtas lietaus nuotekų tinklų priežiūrai (plovimui, valymui), profilaktikai, remontui, avarinėms situacijoms likviduoti. „Tai labai rimtas ir mums labai reikalingas įrenginys. Tiesa, kažką panašaus turėjom, bet kur kas paprastesnį ir seną, kuris vieną dieną dirba, paskui savaitę remontuojamas. Dabartinis – modernus, kompiuterizuotas, puikiai sukomplektuotas, pritaikytas tiek 110 milimetrų, tiek metro skersmens vamzdžių priežiūrai“, – pasakojo įmonės direktorius.
Įrenginio kaina – 479 500 Eur. Kaip sakė meras A. Klišonis, šiam pirkiniui įsigyti pasitelkti trys finansavimo šaltiniai. Tarpininkaujant Savivaldybei, didžioji dalis lėšų per Aplinkos ministeriją gauta iš Europos Sąjungos fondų – 388 945 Eur, iš Savivaldybės biudžeto skirta 68 637 Eur, likusią dalį skyrė „Plungės vandenys“. „Investicija rimta, bet ir įrenginys labai šiuolaikiškas bei reikalingas, garantuosiantis kur kas sklandesnį bendrovės darbą“, – sakė meras.
„Plungės vandenų“ vadovas pasidžiaugė, kad neseniai įmonėje dirbti pradėjęs Kęstutis Žukauskas noriai ėmėsi mokytis dirbti naujuoju automobiliu. Mokymus, kaip ir buvo įsipareigoję, vedė UAB „Hidora“ atstovai. Įrenginys jau išbandytas. Pasak direktoriaus, veikia puikiai. O jo galimybės – didžiulės.
 
 Informacija paruošta pagal Plungės rajono savivaldybės publikuotą informaciją